24/06/2024

Anatomski ruksaci za školu: pronađite pravog za svoju djecu

3 min read
anatomski ruksaci za školu

Anatomski ruksaci za školu sigurno su najbolji izbor ako želite, da ima vaša djeca udobnu i zdravu opremu za školu. Naime, baš ergonomski ruksaci pravljeni su tako, da nude sve faktore zbog kojih su udobni za nošenje, a uz to toliko su zdravi za školarce, da im pomaže i do boljeg držanja. Ali to nije jedino šta mora imati školski ruksaci za dječake i cure, da budu zaista anatomski ruksaci za školu.

anatomski ruksaci za školu

Ergonomski ruksaci i njihove karakteristike

Da bude neka torba anatomski ruksak za školu, ona mora imati na pravi način građena leđa, a uz to i naramenice, koje su dovoljno široke i moguće ih je prilagođavati.

Leđa ergonomskog ruksaka izrađena su tako, da prate prirodnu liniju dječje kralježnice. Da su zaista dobri, oni trebaju na dnu imati i mali valjak. Baš tamo past će naime većina težine, ako su oni pravljeni pravilno, a djeca ih nose kako treba. Velika prednost je i ako su leđa torbe prevučena mrežastom tkaninom. Na takav način djeca se, kad torbu nose, manje znoje. A ako su leđa napravljena iz plastike, potrebni su im posebni utori koju mogu služiti kao ventilatori.

Drugi veoma važni faktor su naramenice. One moraju biti dovoljno široke, običajno bar 4 do 5 cm, kako se ne bi urezale u dječja ramena. Dobro će doći i regulacijsko kopče na dnu te na vrhu ruksaka. Osim toga, one moraju biti takve, da ih je moguće prilagoditi, šta znači i da su dovoljno duge. Baš naramenice su naime vrlo važan dio koji utječe na pravilno nošenje školskih ruksaka za dječake pa čaki i za djevojčice.

Isto tako važno je i da torba nije previše teška. Sama po sebi mora imati najviše 1 kg, a sa svim stvarima u njoj ne smije biti teža od  10 – 15% ukupne težine djeteta. Teret će biti još manji ako ćete se odlučiti za anatomski ruksak za školu na kotačima. Tako će ga djeca još lakše nositi.

 

školski ruksaci za dječake

Školski ruksaci za dječake i djevojčice Biroteka: kvalitetni i atraktivni

Školski ruksaci za dječake i djevojčice Biroteka su uvijek dobar izbor. Izrađeni su jako kvalitetno, iz vrlo kvalitetnog materijala koji će vam dugo služiti. Baš svi su napravljeni kao anatomski ruksaci za školu, a dizajni su jako raznoliki i atraktivni. Imaju puno džepova i dodataka, tako da će vaša djeca u njima moči spremiti baš sve šta trebaju za školu.

Možete izabrati torbe različitih kolekcija, koje će se sigurno sviđati vašim školarcima. Veoma širok asortiman anatomskih ruksaka za školu ćete naći u kolekciji Street. Veoma atraktivni kolekciji, različitih boja i uzorka, koja je odličan izbor za različite ukuse. Naime, možete izabrati čak između skoro 70 modela za dečke i cure. Između njih atraktivni izbor su za cure torbe ukrašene cvjetićima i leptirima. A za dječake sa nogometnom loptom ili vojničkim uzorkom. Baš poseban je ruksak Fashionista sa atraktivnim motivom u kojeg će se zaljubiti baš sve cure koje obožavaju modu. A školski ruksaci za dječake kolekcije Street Lion sa lavom izgledaju baš u trendu. Ruksak Space najbolji je izbor za dječake koji vole slike svemira.

Vrlo moderne su i torbe iz kolekcije Smiley. Modeli su uljepšani atraktivnim ikonama smajlija. A možete izabrati i neke druge atraktivne torbe. Ruksak kids Safari baš je sladak, isto tako anatomski ruksak za školu Captain Hooh sa piratskim rakunom. A torba Dreams 2 baš je romantična i sanjiva.

Osim toga možete izabrati i torbe sa motivima različitih crtanih filmova ili franšize Star wars, a naći čete i takve za ljubitelje nogometa različitih klubova ili nekim drugim sportskim motivom. Izbor je zaista velik, zato možete biti sigurni, da će vaši školarci naći takvog, koji će im se svidjeti.

ergonomski ruksaci

About Author

More Stories

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.