04/12/2023

Radionična portalna dizalica iz aluminija je mobilna i fleksibilna

3 min read
portalna dizalica Indenna

Portalna dizalica spada među industrijske dizalice za premještanje teških tereta u industriji, na gradilištima, u radnim halama, u pristaništima i drugdje. Osim portalne dizalice se za prijenos materijala velike težine upotrebljavaju mosne, konzolne i dizalice za specijalne namjene koje se međusobno razlikuju po konstrukciji, obliku i namjeni. One mogu biti postavljene na otvorenom ili u zatvorenim prostorima.

Portalna dizalica je također prilagođena za rad u oba slučaja. Radionična portalna dizalica je manja portalna dizalica i upotrebljava se u radionicama i ostalim manjim pogonima. Vrlo pouzdana tvrtka za projektiranje, proizvodnju i montažu je Indenna dvigala. Portalna dizalica te tvrtke je tehnički vrlo dotjerana i konstrukcijski ispopunjena i pouzdana za rad u svim okolinama.

portalna dizalica

Portalna dizalica ima nosivu konstrukciju slično portalu

Nosiva konstrukcija sliči portalu – sa svake strane je po jedan vertikalni nosač i među njima je na vrhu jedan horizontalni, na kojem su komponente za upravljanje i mehanizam za dizanje i premještanje teških materijala i tereta. Kod većih verzija mogu biti sa svake strane po dva nosača u obliku slova A – to je tip konstrukcije A, manje, radionične portalne dizalice imaju uglavnom samo jedan nosač – ova verzija konstrukcije se zove tip T. Ove su ili nepokretne ili imaju mogućnost da se kretaju.

Ogromne, koje se u glavnom koriste na otvorenom, se kretaju po tračnicama, a na manje radionične portalne dizalice, koje se koriste u radionicama i manjim prostorima, se ugrađuju kotači – pogotovo ako se vrši ne samo podizanje i spuštanje materijala nego i njegovo premještanje. Na kotačima se mogu gurati ručno ili na elektropogon. Za većinu tereta je za vas bolje, da koristite verziju sa elektromotorom.

Isto kao mosna dizalica može biti portalna jednogredna ili dvogredna, time da ima jednogredna četiri puta manju nosivost. Kod dvogrednih mogu biti oboje grede iste visine, a može biti također jedna gred više nego druga – tada je govora o poluportalnoj verziji. Kod tvtrke Indenna dvigala portalna dizalica može biti u alu verziji.

Električni pogon olakšava rad s radioničnom portalnom dizalicom    

Radionična portalna dizalica ima manju nosivost, najčešće oko 2 tone, jer je namjenjena za manje pogone. Teret se može podignuti s ručnom lančanom verzijom. Pri tom može biti prijenos pužni ili zupčasti ili na elektromotor. Za prijenos tereta se koriste posebne kolice, zvane mačke. I ove mogu biti na ručni ili električni pogon. S ručnim pogonom se vrši prijenos tereta manjih težina. U suvremenom radnom procesu sve teži što bržem i najlakšem izvršenju radnih zadataka pa se i u manje verzije ugrađuje mehanizam na elektromotorni pogon za premještanje i spuštanje tereta.  Ovako možete sigurno raditi sa teretima uz pomoć elektromotora, koji če vam olakšivati svakodnijevni rad.

radionična portalna dizalica

Kod Indenna dvigala portalna dizalica može biti vrlo lagana

Tvrtka Indenna dvigala izrađuje jednogredne i dvogredne portalne dizalice nosivosti do 80 tona, s fiksnim ili pomičnim vitlima, i poluportalne dizalice. Sve su prilagođene za rad na otvorenom ili u zatvorenim prostorima. Najkorisnije su za upotrebu u skladištima i u proizvodnji.

Pored standardnih kupcima također nude portalne dizalice iz aluminija, koje su vrlo lagane i nude širok raspon rješenja za sve vrste tereta. U ponudi su aluminijske verzije od najmanje veličine do nosivosti 3 tone. Su vrlo mobilne i fleksibilne i su podesive po visini i dužini. Velika prednost je da se ih može vrlo brzo i jednostavno sastaviti bez upotrebe posebnih alata – a to može kupac učiniti sam.

Cjelokupna težina aluminijske portalne dizalice je vrlo niska jer su upotrebljeni aluminijski profili i nosači a uz to je njezin oblik dobro promišljen. Kod upotrebe je vrlo pouzdana i sigurna. Te su lako prenosive, mogu se lako premjestiti s jednog na drugo mjesto i s njima je lakše upravljati. Pored toga su odličan izbor za manje tvrtke, koje nemaju potrebe za manipulaciju sa teškim teretima.

Indenna dvigala portalna dizalica

 

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.