24/06/2024

Portalna dizalica za lakši prijenos tereta

4 min read
portalna dizalica

Portalna dizalica uspješni je predmet za efikasno podizanje tereta

 

Noge postavljene na tračnice postavljene na tlo podupiru većinu portalnih dizalica. Portalne dizalice mogu se koristiti i stacionarno i na zemlji bez tračnica.

 

Na temelju portalnih dizalica kreću se vitla različitih konstrukcija ili okretne dizalice. Portalne dizalice poznate su kao polu-portalne dizalice ako su noge ograničene na jednu stranu mosta, a tračnica dizalice je podignuta na suprotnoj strani kao što bi bila za mosnu dizalicu.

Portalne dizalice spadaju u tri različite kategorije: pretovarni mostovi, brodski istovarivači i brodski utovarivači. Pretovar kontejnera vrši se pomoću kontejnerskih portalnih dizalica na kontejnerskim terminalima.

 

Također postoje portalne dizalice od čeličnih cijevi koje se koriste  za premještanje šljunka.

 

Naprave za kontrolu vožnje i sprječavanje spoticanja dizalice sve su važnije kako se raspon pretovarnih mostova i portalnih dizalica širi. Kada se postigne određena granična vrijednost križnog ili kosog položaja, mehanizam za pogon dizalice se isključuje. Ova kontrola se provodi za portalne dizalice sa većim rasponima mjerenjem prijeđenih putanja, kutova ili sila. Kada su promjeri pogonskih kotača na obje strane portalne dizalice isti, pogonski kotači također mogu završiti u nagnutom položaju.

Portalne dizalice koriste se za podizanje, spuštanje i premještanje tereta.

konzolne dizalice

Vrhunska, izdržljiva konstrukcija portalne dizalice nudi sigurnost, jednostavnost i fleksibilnost za ažuriranje portalne dizalice različitim značajkama i opremom. Portalne dizalice imaju nosivost od 250 kg do 6300 kg s dosegom od 2 do 10 m. Portalna dizalica visine je 2,5 m do 8 m. Dizalice se mogu koristiti u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Konzolne dizalice kao ispravan odabir za podupiranje različite opreme

 

Konzolne dizalice koriste se u proizvodnji za podupiranje različite opreme i kompaktnijih tehnoloških komponenti. Ovisno o potrebama tehničkog procesa u koji se ugrađuju, izrađuju se u raznim vrstama.

 

Konzolne dizalice mogu se postaviti na zid ili stup. Konzolne dizalice imaju konzolni krak krak te se taj krak može okretati pod fiksnim kutom ili beskonačno (u punom krugu). Konzolnom dizalicom se može upravljati ručnim ili električnim pogonom koji služi kako bi konzolna dizalica što uspješnije pomicala težine, rotirala konzole i pomicala kolica duž konzole.

 

Mogući su različiti modeli konzolnih dizalica ovisno o zahtjevima i preferencijama kupca kao i o raspoloživom prostoru. postojanje: Dizalicom se može upravljati daljinski ili pomoću više tipkovnica.

 

Alternativni način postavljanja konzolne dizalice je pričvršćivanje na čelični ili betonski stup ili na zid proizvodne hale. Obje ove metode uključuju korištenje sidara na armirano betonskoj podlozi ili betonskom temelju.

Ovakve konzolne dizalice su najbolja opcija svugdje gdje se tereti moraju premještati izravno na gradilištu. Konzolne dizalice koriste se u situacijama u kojima je potrebno rukovati puno stvari s velikom individualnom masom u prostoru koji je ograničen dohvatom ruke i kutom rotacije konzole.Ugradnja konzolne dizalice oslobađa prostor za osnovne operacije tvrtke i eliminira potrebu za velikim transportnim stazama koje su potrebne kada se za prijenos proizvoda koristi viličar.

 

Konzolne dizalice isplativije su od mosnih dizalica. Konzolne dizalice mogu biti na vlastitom stupu ili koristiti obližnje stupove ili zidove za podupiranje kraka. Podižu male i srednje predmete. Koriste se za podizanje umjerenih i malih pojedinačnih tereta unutar određenog područja.

 

Konzolne dizalice koriste se za preciznu montažu i pozicioniranje obratka na strojevima koji rade, kao i za ekonomičan pretovar velikih količina artikala dodavanjem pretvarača frekvencije ili dvostupanjskih motora.

stupna dizalica

Stupna dizalica kao idealna opcija podizanja


Za gotovo svaku namjenu i primjenu, široka ponuda stupnih dizalica i raznih cjenovnih rangova dopušta raspon ideja i kreativnosti prilikom kupovine montiranih ili mobilnih stupnih dizalica za automehaničarske svrhe ili bilo što slično—stupna dizalica može imati 2 ili 4 stupa i dizala sa škarama, što znači da stupna dizalica nudi idealnu opciju podizanja.

 

Dvostupna hidraulična dizalica najprodavaniji je predmet za lakše podizanje tereta. Stupne dizalice ističu se se iz niza razloga, uključujući njihovu prepoznatljivu konstrukciju zavarenih stupova, iznimno glatke kvalitete rada zahvaljujući kolicima s valjkastim ležajevima, hladno valjano vreteno kao jamstvo optimalne sigurnosti i dugog vijeka trajanja i još mnogo toga.

 

Ponuda stupne dizalice dolazi i s 4 stupa koja bi mogla odgovarati svim zahtjevima, potrebama i više. Dostupne su brojne varijante stupnih dizalica i njihovih dodatnih oprema, uključujući glatke platforme, platforme sa ili bez rupa za okretne ploče i bočne klizne ploče poduprte kuglicama, platforme s različitim voznim rampama i, na zahtjev, platforme s pocinčanim površinama za četverostupne dizalice.

 

Najčešća vrsta stupne dizalice koja se danas kupuje je dvostupna dizalica. Ove stupne dizalice obično zahvaćaju okvir i imaju okretne ruke koje se pomiču prema gore za dva stupa. Dvostupne dizalice mogu biti električne, hidraulične ili mehaničke. Prilikom podizanja, 2 podizača stupa stvaraju zvuk škljocanja; ovo je mehanizam za držanje težine. Stupnu dizalicu uvijek je potrebno spustiti na uređaje za držanje tereta kako bi se pružala potpora predmetu kojeg se podiže.

 

About Author

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.